3 december : dag rond de strijd tegen de maffia in VOORUIT

Op zondag 3 december organiseren het cultureel centrum de Vooruit en Antico Sapore een dag rond de strijd tegen de maffia.  Schrijf snel in via de links onderaan in deze mail, want de plaatsen zijn beperkt. Willen jullie deze mededeling verder verspreiden onder jullie leden, sympathisanten, klanten en vrienden?

 

Het programma begint met een Italiaanse brunch om 11u : de Vooruit-chefs gaan aan de slag met producten van de anti-maffia coöperatieve Libera Terra. Schuif je voeten onder tafel en haal je beste Italiaans boven...

 

Om 14:00 verwachten we Don Luigi Ciotti, de stichter van Libera Terra. Hij zal worden geïnterviewd door Sicilië kenner, journalist, en auteur van het boek "Italië, de andere kant van een zonovergoten land", Ine Roox.

 

Aansluitend (15:00) voert het filmmakerscollectief Cinemovel je met de live performance “Mafia Liquida” mee door de geschiedenis en de beeldvorming van de Italiaanse maffia. Dit doen ze met film- en geluidsfragmenten, inkttekeningen en stripverhalen.

We sluiten het thematische gedeelte af met een rondetafelgesprek rond het fenomeen maffia vandaag in Italië, België en Europa geleid door onderzoekster Sarah Vantorre. Het panel bestaat uit Salvatore di Rosa en Mario Portanova, twee onderzoeksjournalisten die de groeiende verspreiding van de maffia’s tot ver voorbij de grenzen van Italië hebben gevolgd. Daarnaast zorgt panellid Giulia Baruzzo er als coördinator van LIBERA International voor dat de anti-maffia-cultuur in Europa en Latijns-Amerika wordt verspreid.


De
inschrijvingen zijn nu geopend. Het aantal plaatsen is beperkt, dus snel boeken is de boodschap. Je moet apart inschrijven voor brunch en Anti-maffia talks. Via deze links, vind je ook het gedetailleerde programma.
De flyer van deze activiteit vind je in bijlage.
 
Mag ik vragen om deze mededeling verder te verspreiden via e-mail en sociale media.
 

Tot 3 december !

Veel verkocht

In de kijker

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen