Welkom bij Antico Sapore

Beste klant,

toen ik in de lente van 2004 voor het eerst voet aan de grond zette op het grootste eiland van de Middellandse zee, Sicilië, werd ik meteen geraakt door de schoonheid van de natuur, de rijkdom van de cultuur (inclusief het culinaire aspect ervan) en de gastvrijheid van zijn inwoners. Ik kocht er een huisje in de heuvels van het arme binnenland van de provincie Enna en werd, ongepland, eigenaar van een eeuwenoude olijfgaard. Sinds dan ga ik ieder najaar een paar weekjes olijven plukken en persen. Wat als iets kleins begon, werd een passie...

Met de jaren groeide mijn liefde voor het eiland. Maar tegelijkertijd werd ik me bewust van de enorme uitdagingen van de arme bevolking.

Daarom richtte ik in 2012 het bedrijfje"Antico Sapore" op. Het werd geboren uit de wil om samen te werken met families en groeperingen die aan een nieuw Sicilië gestalte willen geven. Het zijn kleine familiale bedrijven en coöperatieven die teruggaan naar de Siciliaanse traditie. Die op biologische wijze, de antieke variëteiten opnieuw cultiveren. Met respect voor natuur en mens.

Voor u, beste klant, betekent dat de mogelijkheid om nieuwe smaken te ontdekken. Proef van onze unieke soorten olijfolie, steeds monovariêteit en koud geperst. Laat u verleiden door de volle smaak van amandels en pistachenoten van oude rassen. Geniet van onze biologische wijnen en dranken. En maak eens een pasta klaar die geproduceerd is volgens de oude traditie, op smaak gebracht met een typische Siciliaanse saus of pesto.

Ga je mee op ontdekking ?

Dirk De Muynck, oktober 2012

 

Veel verkocht

In de kijker

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen