Anelletti met gehakt in de oven

Ingredienten
500 gram anelletti
1 ajuin
blik gepelde tomaten, of verse tomaten gepeld
600 gram gemengd gehakt
200 gram erwtjes
250 gram pikante salami
250 gram jonge kaas "primosale" (Italiaanse jonge pecorino, te vinden bij de Italiaanse speciaalzaak)
250 gram jonge kaas "caciocavallo" (Italiaanse kaas uit het Madoniën gebergte, te vinden bij de Italiaanse speciaalzaak)
1 dl droge witte wijn
2 theelepels venkelzaadjes
2 dl olijfolie
zout, peper

Bereidingswijze
De gehakte ajuin bakken, gehakt erbij en afbakken. Blussen met witte wijn. De tomaten en de venkelzaadjes bijvoegen en 30 minuutjes laten sudderen. Kook in aparte pot de erwtjes zacht. Snij ondertussen de salami en de kaas tot kleine blokjes. Voeg als de saus klaar is de salami en  erwtjes toe. Kook de anelletti "al dente", niet te zacht dus. Afgieten, bij de saus voegen en goed mengen. De kaas toevoegen en alles goed onder elkaar roeren. Alles in een ovenschotel doen, paneermeel opstrooien, en scheutje olijfolie overgieten en nog een laagje paneermeel. 20 minuutjes in een warme oven plaatsen.

 

In de kijker

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen