Timballo di pasta alla Siciliana (Ovenschotel met Annelletti, groenten en gehakt)

timballodipasta

Ingrediënten

500 gram anelletti
broodkruim (chappelure)

voor de saus
1 wortel
1 ajuin
2 stengels selder
blik van 500 gram gepelde tomaten in kleinestukjes gesneden (of 1 kg vers, gepeld, ontdaan van de zaadlijsten en in kleine stukjes gesneden)
olijfolie

voor de vulling
1 wortel
1 ajuin
2 stengels selder
600 gram rundsgehakt
200 gram erwtjes
een beetje witte wijn om te blussen
300 gram gepelde tomaten uit blik  in kleinestukjes gesneden (of 1 kg vers, gepeld, ontdaan van de zaadlijsten en in kleine stukjes gesneden)
150 gram jonge cacciocavallo (te kopen bij Italiaanse speciaalzaak of kaaswinkel)
1 aubergine (facultatief)
zout, peper

Bereiding

De saus klaarmaken in een pan : ajuin glazig laten worden, selder, wortel toevoegen en even mee laten aanbakken. Tomatensaus toevoegen en op een laag vuurtje laten sudderen voor 15 minuten.

De vulling klaarmaken. In een pan  de in kleine stukjes gesneden ui, wortel, selder laten stoven. Gehakt en erwtjes toevoegen. Laten bakken. Nadien blussen met witte wijn en de tomatenstukjes toevoegen. 20 minuten zachtjes laten  pruttelen en krruiden met zout en peper.

Als je aubergine wil toevoegen aan de saus moet je die eerst in kleine stukjes snijden en een half uur in zout water leggen. Dan goed afdrogen en bakken. Snijd ondertussen de kaas in kleine blokjes

Vet een vuurvaste schotel in en strooi er wat broodkruim in. Kook de anelletti's in max 12 minuten. Laat ze niet te zacht worden.  Afgieten en mengen met de saus. Doe een laag van dit mengsel (de helft)  in een vuurvaste schotel. Giet er het vulsel op, samen met de blokjes kaas en de gebakken aubergine. De andere helft van het pasta-saus mengsel erboven. Giet een scheut olijfolie erover en bedek het geheel met een dun laagje broodkruim. Doe dit alles in een op 150 graden voorverwarmde oven voor 15 minuten.

Smakelijk !

Veel verkocht

In de kijker

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen