Keuzewijzer olijfolie

We zijn blij U vandaag verschillende soorten olijfolie te kunnen aanbieden, allemaal monovariëteit. Dat betekent dat je in iedere fles de unieke smaak van één olijfsoort ontdekt. Het gaat hier steeds om traditionele Siciliaanse rassen.

Al onze olijfolie heeft het bio-certificaat en de olie komt uit eerste persing. We persen zonder opwarming van de olijfpulp, waardoor het optimale behoud van smaak en gezondheidseigenschappen gegarandeerd wordt.

De voornaamste smaakkenmerken van de verschillende soorten olijfolie zijn als volgt :

Moresca

volle smaak, fruitig met licht pikante nasmaak

Giarraffa

medium fruitig, verfijnde zachte smaak

Nocellara Etnea

Kruidig, fruitig en intens, met aangename sensaties van gras

Tonda Iblea

Intens fruitig en pikant

Necellara del Belice

Intense fruitige smaak van de groene olijf. Zachte nasmaak

 

 

Onze olijfolie behoort tot de beste van Italië

Olijfolie van Serra di Mezzo

De biologische olijfolie van "Serra di Mezzo" wordt internationaal geroemd en behoort tot de beste van Sicilië. Vanaf midden october worden de overwegend groene vruchten manueel geplukt. Onrijpe vruchten zorgen voor minder opbrengst in olie, maar het komt de smaak heel sterk ten goede. Binnen de 24 uur wordt er geperst. Daarbij wordt de pulp nooit warmer dan 20 graden. Waardoor alle geur, smaak en gezondheidseigenschappen bewaard blijven.”.

Erkenningen en prijzen
GiarraffaEen greep uit de prijzen van de afgelopen jaren :

 • 2010. Tweede prijs, categorie biologisch, International Competition "The Golden Orciolo"
 • 2010. Tweede prijs, categorie biologisch, International Competition "Montiferru"
 • 2011. Eerste prijs, categorie biologisch, International Competition "Montiferru"
 • 2011. Eerste prijs, categorie Intens fruitig, Concorso Regionale degli oli Extravergine Siciliani;
 • 2011. Eerste prijs, categorie medium fruitig, Italiaanse competitie van extra virgin olijfolies van Legambiente (Rassegna Nazionale degli Oli Extra Vergini da Agricoltura Biologica di Legambiente)
 • 2013 : Gambero Rosso : hoogste beoordeling voor uitzonderlijke olijfolie.
 • Meer erkenningen en prijzen.

 

Eigenschappen

We bieden dit jaar 5 soorten olijfolie aan, afkomstig van oude Siciliaanse olijfvariëteiten. De olijven worden steeds per soort geperst, zodat de typische kenmerken van de soort kunnen worden geapprecieerd.

Al onze olijfoliën hebben de volgende kenmerken gemeen :

 • persing aan omgevingstemperatuur : er is dus geen enkele opwarming tijdens het productieproces. Concreet betekent dit, dat we persen aan een temperatuur van gemiddeld 20 graden, wat nog een stuk onder de norm van 27° voor koude persing is. Het resultaat is een optimaal behoud van alle geur-, smaak- en gezondheidseigenschappen.

 • eerste persing : de olie wordt rechtstreeks verkregen uit de persing van olijven, dus niet van restpulp van vorige persingen.

 • extra virgin : de zuurtegraad bedraagt minder dan 1%. We verkrijgen dit op natuurlijke manier door onze olie binnen de 24 uur na de pluk te persen.

 • ongefilterd : onze olie wordt niet gefilterd. Dat zorgt voor een maximaal behoud van haar goede eigenschappen. Ze kan daardoor op jonge leeftijd soms wat troebel zijn en een klein beetje bezinksel bevatten. Dit is een kenmerk van kwaliteit.

 • biologisch : we gebruiken geen bemesting nog chemische bestrijdingsmiddelen. De olijven worden geperst op een installatie die enkel biologische olijven perst.

Olijfolie

We zijn blij U vandaag verschillende soorten olijfolie te kunnen aanbieden, allemaal monovariëteit. Dat betekent dat je in iedere fles de unieke smaak van één olijfsoort ontdekt. Het gaat hier steeds om traditionele Siciliaanse rassen.

Al onze olijfolie heeft het bio-certificaat en de olie komt uit eerste persing. We persen aan omgevingstemperatuur, waardoor het optimale behoud van smaak en gezondheidseigenschappen gegarandeerd wordt.

Veel verkocht

In de kijker

BilerChildrenLeg og SpilAutobranchen